utorak, 12. siječnja 2016.

POVRATNICI, INVESTITORI, ULAGAČI, DOBRO DOŠLI U HRVATSKU, OVO JE HRVATSKA STVARNOST!

POVRATNICI, INVESTITORI, ULAGAČI, DOBRO DOŠLI U HRVATSKU, OVO JE HRVATSKA STVARNOST!



PROSVJED - PALAČA PRAVDE - NASLOVNICA

POVRATNICI, INVESTITORI, ULAGAČI, DOBRO DOŠLI U HRVATSKU, OVO JE HRVATSKA STVARNOST!

Datum objave: 12. siječnja 2016./hazud.hr
Mnogi koji su danas u 10:00 sati prošli pokraj zagrebačkog Općinskog građanskog suda u Vukovarskoj  ulici pitali su zašto PROSVJED organiziran od strane Hrvatske akademske zajednice Domovine i Dijaspore i Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Dijaspore?  Pred sudom  se okupilo dvadesetak ljudi ozbiljnih u namjeri da javnim mirnim prosvjedom ukažu na niz  sudskih odluka koje  upućuju i na ozbiljnu sumnju u korupciju u sudstvu. Prisutni su također došli podržati Dragu Raspudića koji je još od 1992. godine stranka u vrlo čudnom postupku, u kojem osoba koja nema stanarsko pravo, nema pravo vlasništva ni kakva druga stvarna prava tužbom zahtijeva da se Drago Raspudić i njegova obitelj isele iz vlastitog stana, a sve radi navodnog smetanja posjeda. Smetanje je, tvrdi tužiteljica Božica Nušinović, nastalo na način da, nakon što je njezina majka Margita Kekelj preminula u stanu – vlasništvu poduzeća Parket, a koji stan je  potom Radnički savjet jednoglasno nakon njezine smrti dodijelio svojem radniku Dragi Raspudiću, ona posjedovala ključeve od stana, te stoga, tvrdi tužiteljica, pripada joj i pravo na useljenje u stan, koji je Drago Raspudić kao stanar sa stanarskim pravom sukladno zakonu otkupio, isplatio i uknjižio vlasništvo u zemljišnim knjigama. 
Ali što je pravo vlasništva, koje je uz to i zajamčeno Ustavom RH, prema temeljnom pravu koje su si politički uhljebi sami osigurali? Začuđuje koliko nepravilnosti ima u pojedinim sudskim postupcima, u kojima interesna sfera bitno i značajno nadilazi onu zakonsku, moralnu, ljudsku, pravnu i pravednu.
Učestale su situacije u kojima su neka sudska rješenja donešena protivno zakonu i Sudskom poslovniku, a ipak su zakonita i valjana. Brojne su situacije u kojima se primjenjuje potpuno različita sudska praksa pred različitim sudovima u RH, situacije u kojima se zakoni na snazi u RH pred hrvatskim sudovima ne primjenjuju. ili se pak primjenjuju različito od stranke do stranke. Strankama u postupku, najčešće tuženima ili okrivljenima onemogućuje se pristup sudu,  često se uskraćuje pravo iznošenja dokaza,  saslušanja svjedoka, sudska rješenja  nadopunjuju, krivotvore, ispravljaju ih, ili ih donose nedjeljom?  I sve je to za suce zaposlene na hrvatskim sudovima – normalno? Ili kako sami kažu, to je omaška! 
Kada bi se u Hrvatskoj primjenjivala ujednačena sudska praksa, naročito kod donošenja sudskih odluka radi  izvršenja Rješenja o ovrsi na nekretninama,  te prilikom odgode ovrhe na nekretninama i odgodi  naplate novčanih potraživanja, te kad bi ta praksa bila jednako primjenjiva, kako  u odnosu na odgodu Rješenja o iseljenju i predaje u posjed nekretnina tako i u pogledu odgode ovrhe na novčanim sredstvima, tada bi  sigurno daleko jednostavnije i lakše bilo riješiti određene probleme koji su i glavni uzročnik smanjenja demografske slike u Hrvatskoj, blokiranih žiro računa, platežne nesposobnosti građana, nezainteresiranost i strah stranih investitora i ulagača, strah hrvatskih iseljenika od povratka i ulaganja u Domovinu, Ugrožene su investicije, ulaganje kapitala i vlasništvo! U praksi, za ovrhovoditelje se  zakon još i može primjenjivati retroaktivno (zapljena i prijenos novčanih sredstava po starom zakonu), ali za ovršenike  (odgoda ovrhe)– NE!
Šutnja administracije, pravna nezaštićenost,  nepovjerenje u pravnu državu, ili pravda koja stiže s ogromnim zakašnjenjem uz nikakvo jamstvo ispunjenja, nepoštivanje i neprovođenje pravomoćnih sudskih presuda u bitnom utječe na gospodarstvo, na zdravlje građana i na njihove odluke o samoubojstvima, na populaciju, demografsku kartu Hrvatske, na investitore i investicijska ulaganja u gospodarstvo!
Investitori i hrvatski iseljenici neće i ne žele ulagati u državu u kojoj vlada pravni nered, a većina građana RH koji žive u Hrvatskoj nezadovoljni su stanjem u pravosuđu koju najčešće nazivaju pravosudno-mafijaškom močvarom.
Stoga su s pravom na današnjem prosvjedu postavljena brojna pitanja:
Je li hrvatsko pravosuđe aparat koji služi moćnicima?
Može li se u hrvatsko pravosuđe i u javnu upravu pouzdati svaki građanin RH, pa i onaj koji nije utjecajna ličnost?
Provodi li se u hrvatskim sudnicima diskriminacija prema pojedinim građanima?
Primjenjuje li se zakon jednako prema svima, ili ima jednakijih od jednakih?
Ministarstvo pravosuđa i Pravosudna inspekcija imaju samo  moć ispovjednika  (mogu saslušati građane, a ne mogu im pomoći). Takva  Pravosudna inspekcija koja nema nikakvog utjecaja na nezakonito postupanje sudova, na sankcioniranje njihovih propusta i zlouporabe položaja  – nema značaja za građane, samo je teret u proračunu.
Za neprimjenu zakona, ili povredu materijalnog prava i nanošenje štete građanima, vrlo rijetko  sudac odgovara!
Na ova  pitanja i zaključke  građani znaju odgovor, vrijeme je da se njima pozabavi vlastu RH!
  • Pojedini građani preko 20 godina ne mogu ući u svoje vlasništvo jer su im domove uzurpirali sucima bliski građani
  • Pojedini građani 20 godina vode spor kako ne bi morali iseliti iz svojeg doma u kojem su jedini vlasnici, upisani u zemljišne knjige, isplatili stan, a tuženi su zbog smetanja posjeda osobe koja u stanu nije niti živjela, i nema nikakvih prava na isti
  • Pojedini građani već 16 godina vode bitku jer se nad njima vodi ovrha iako su nedužnici. U ovršnom postupku ne postoji dužnik, ne postoji vjerovnik, ne postoji više ni ovršenik, ali se sudski postupak i nadalje vodi, nezakonito donešene odluke dostavljaju se nepostojećim osobama i osobama koje nisu stranke u postupku.
  • Ovrhe se provode i zaplijenjena sredstva u FINI prenose na račun nelegalnih institucija koje nisu registrirane na području RH
  • FINA i sud u ovršnom postupku primjenjuju stari zakon u odnosu na nelegalne kreditne urede i nelegalne RBA zadruge, oduzimaju građanima sredstva sa računa u korist kriminalnih organizacija
  • Nezakonita i krivotvorena sudska rješenja u sudskoj praksi uvrštena su i primijenjena kao valjana i isprava, isti su samo „omaška“ pa građani „omaškom“ gube imovinu
  • Pravomoćne sudske odluke ne uvažavaju, sud ih ignorira ako  su donešene u korist građana a protive se pojedinim interesima (korupcija)
  • Zemljišno knjižni sudovi manipuliraju sa zemljišno knjižnim česticama i brojevima z.k. uložaka
  • Građanima se sudi na temelju krivotvorene dokumentacije, dokumentacije bez potpisa, na temelju ukradene i prepravljene dokumentacije, bez prava na saslušanje svjedoka
  • Nevini sjede u zatvoru
  • Lihvari i prevaranti šeću se ulicama nekažnjeno
  • Investitori godinama ne mogu riješiti dokumentaciju za gradnju
  • Reketari slobodno reketare, DORH šuti
  • Na kaznene prijave oštećenih ODO-i i DORH mjesecima, pa i godinama ne odgovaraju
  • i mnoge druge sumnjive situacije koje upućuju na korupciju
Sve navedeno ozbiljan je razlog i povod za prosvjed, koji je samo prvi u nizu  prosvjeda koji će uslijediti, tako su najavili prosvjednici. Oni jednostavno žele pravo i pravdu, što im je zajamčeno i  Ustavom RH, žele pravnu državu u kojoj neće biti jednakih i  onih manje jednakih već žele  državu u kojoj postoji pravna sigurnost.

GALERIJA SLIKA; PROSVJED 12. siječanj 2016. – Općinski građanski sud u Zagrebu
PROSVJED - PALAČA PRAVDE 1 PROSVJED - PALAČA PRAVDE 2
PROSVJED - PALAČA PRAVDE 3  PROSVJED - PALAČA PRAVDE 3 PROSVJED - PALAČA PRAVDE 4 PROSVJED - PALAČA PRAVDE 6 PROSVJED - PALAČA PRAVDE


Nema komentara:

Objavi komentar